Aktuális

32 év után vége a Vásárhelyi Televíziónak

32 évnyi működés után „kapcsolták le a villanyt”, nyolc ember húzta a végsőkig.

A Délmagyar írása szerint december 21-én készített utoljára híradót a vásárhelyi városi tévé stábja, december 28-tól pedig csak képújság látható a televízió csatornáján. Az utolsó 8 dolgozó december 28-án adta be a felmondását. Rókus Ákos, a tévét működtető önkormányzati cég, a Szerdahelyi Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a tulajdonosi magatartás miatt egyre inkább takarékoskodniuk kellett, fokozatosan szűntek meg a saját műsorok. A tévé a megítélt önkormányzati támogatásnak csak egy kis részét kapta meg, a fizetési gondok és a várható végkifejlet miatt a tévé dolgozói közül, aki tehette, keresett magának más munkát. 

Korábban Márki-Zay Péter polgármester a Rókus Ákossal közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, azt tervezik, hogy a Szeged Televízióban legyen híradó a vásárhelyi hírekről, illetve ott közvetítenék a városi közgyűlést is. Ezzel kapcsolatban a város sajtószolgálata most azt válaszolta a Délmagyar megkeresésére, hogy erről még nem született döntés.

A Vásárhelyi Televízió Facebook oldalának jelenleg így néz ki a borítóképe: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top