Aktuális

Tízméteres fát döntött ki a viharos szél Budapesten

Rengeteg munkát ad a tűzoltóknak a szeles időjárás a fővárosban.

Leszakadt ágak, kidőlt fák miatt riasztják a tűzoltókat Budapesten – közölte a katasztrófavédelem. Az erős szél miatt a délutáni órákig csaknem 50 helyszínen kérték a segítségüket.

  • A XIV. kerületben, az Ilosvai Selymes utcában egy tízméteres fa kidőlt, egy vezeték tartotta, a fővárosi hivatásos egységek létraszer segítségével távolították el a fát.
  • A XIX. kerületben, az Udvarhely utcában is egy nagy méretű fa okozott gondot, amely távközlési vezetéknek dőlt.
  • A II. kerületben, a Széher úton egy két méter hosszú faág leszakadt, a helyszínre riasztott egység kézi erővel megszüntette a forgalmi akadályt.
  • A XXI. kerületi Erdősor utcában egy tízméteres fa az úttestre dőlt, a raj motoros láncfűrésszel avatkozott be.
  • A XV. kerületben, a Kőrakás parkban egy faág egy autóra szakadt, a tűzoltók eltávolították.
  • A VIII. kerületben, a Szigony utcában egy épület tetején bádoglemez lógott, a tűzoltók megszüntették a veszélyhelyzetet.
  • A II. kerületi Pasaréti úton egy társasház tetején ugyancsak bádoglemez lazult meg, a helyszínre riasztott egység kötélbiztosítás mellett eltávolította a lemezt.

Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részén jelenleg is elsőfokú riasztások vannak érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán azt írta: a legerősebb széllökést eddig Tésen mérték, ahol egy elhaladó zápor mentén 107 kilométer/órás széllökés fordult elő.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta: hétfőn és kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé viharos lökések kísérik. A hegyvidéki területeken 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek.

(Nyitóképünk illusztráció. Kidőlt fát távolítanak el tűzoltók a XX. kerületi Kölcsey utcában 2017. október 29-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top