Aktuális

Álhíroldalak miatt került veszélybe Noémi gyógyulása

Kattintásvadász oldalak olyan híreket terjesztenek, hogy Cristiano Ronaldo kifizeti az izomsorvadásban szenvedő kétegyházi kislány kezelését.

Álhíroldalak miatt került veszélybe egy súlyosan beteg kétegyházi kislány gyógyulása – írja a HVG.hu.

Ahogy mi is megírtuk, a kis Dicsa Noémi egy ritka betegségben, gerincvelői izomsorvadásban szenved. Az orvosok szerint legfeljebb 10-12 éves koráig élhet, de édesanyja elhatározta, nem adja fel a reményt: mindennap tornáztatja, és új gyógymódok után kutat.

Fotó: RTL Klub

Ezek egyike egy Amerikában kifejlesztett gyógyszer, amely segítené a kislány szervezetét, hogy feldolgozza és izommá alakítsa a fehérjét. A módszert ugyan már itthon is alkalmazzák, de Noémi kezelését nem fizeti a biztosító, ezért a család önerőből próbálja összegyűjteni a 68 milliós forintos terápia árát.

Az utóbbi időben egyre szaporodó kattintásvadász álhíroldalak sajnos meglátták a lehetőséget Noémi történetében. Valótlanságokat kezdtek terjeszteni a kislányról, azt a látszatot keltve, hogy összegyűlt a pénz – így sok segítő szándékú ember azt hiheti, hogy már nincs szükség a hozzájárulására.

Az egyik ilyen oldal például azt híreszteli, hogy Cristiano Ronaldo, a Juventus világklasszis focistája a ferences rendi szerzetes Böjte Csaba révén „tudomást szerzett” Noémiről, és annyira megsajnálta a beteg kislányt, hogy úgy döntött, kifizeti a kezelése költségeit. Máshol azt írják, hogy Szikora Róbert, Molnár Ferenc Caramel vagy éppen Bogdán László, Cserdi község polgármestere is nevét adta a gyűjtéshez. Mindez persze nem igaz. „Sem a családot, sem az alapítványt nem keresték meg az előbb említett, ismert személyiségek, és az sem igaz, hogy Cristiano Ronaldo magára vállalta volna Noémi kezelésének költségeit” – írták a gyermeket támogató alapítvány Facebook-oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top