Aktuális

Nyomoz a rendőrség a csepeli hajléktalanok zaklatói ellen

A hajléktalanrendelet életbelépése után Csepelen egy brigád ijesztgette a fedél nélküli állampolgárokat – önkormányzati háttérrel. A rendőrség nyomoz.

A 24.hu szerint a rendőrség megerősítette, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportos garázdaság vétségének gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. 

A hajléktalanrendelet elfogadása után a 24.hu írta meg, hogy

Thinkstock

Csepelen egy brigád zaklatja-riogatja

a városközpontban tartózkodó, fedél nélküli embereket. Egyikük szerint „vegzálni kell őket, ez a feladat, ez lett kiosztva, ennyit tehetünk. Hát itt vagyunk folyton, és az emberek örülnek is nekünk”.

A vegzálók ruházatán a

„Csepel Önkormányzat Biztonsági Szolgálat”

felirat állt. Az önkormányzat szerint a Karácsony Sándor utca környékének biztonsági feladatait a Prev-Info Kft. látja el az önkormányzattal kötött szerződés alapján, de atrocitásokról nincs tudomásuk. Egy közlemény szerint a hajléktalanok viselkedése már „elfogadhatatlan és tűrhetetlen” volt, így a rendőrség és a közterület-felügyelet mellett „a vagyonvédelem biztosításával” érte el az önkormányzat, „hogy rend legyen” – írja a 24.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top