Aktuális

Sztrájkra készülnek a postások

Béremelést szeretnének a dolgozók, mert a munkaerőhiány miatt tarthatatlanná vált a helyzetük a vállalatnál.

Demonstrációra készülnek a Magyar Posta dolgozói, mert a nem kapják meg az általuk követelt átlagosan 10 százalékos béremelést – írja a Népszava.

Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke azt mondta a lapnak, hogy hamarosan Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Vám utcai irodája elé vonulnak.

Így akarják felhívni az állami vállalatok működéséért felelős miniszter figyelmét arra, hogy az óriási munkaerőhiány miatt tarthatatlan a megmaradt dolgozók helyzete.

Van olyan postahivatal, ahol 30 kézbesítő visz 50 körzetet, de a létszámhiány a logisztikai területen és a hivatali felvételi ablakoknál is gondot okoz. Az érdekvédők szerint a posta régi alkalmazottai jó esetben bruttó 250-270 ezer forintot keresnek, de ez nem elég a megtartásukhoz.

Első körben szombatra szerveznek egy demonstrációt, hogy a lakosságot ne érintse a megmozdulás. Ám ha nem lesz megállapodás a béremelésekről, készek egy részleges, több postai területet érintő sztrájkra is.

(Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top