Aktuális

Pert nyert a MÁV ellen a kirúgott kalauz

A jegyvizsgáló nem vállalt egyedül egy olyan utat, ahová a szabályok szerint két kalauz kellett volna.

Megnyerte a pert az a kalauz, akit még 2016-ban rúgott ki a MÁV, mert megtagadta a munkát. Zsolt vezető jegyvizsgáló volt a vasúttársaságnál, amikor egy 6 kocsiból álló szerelvényen egyedül kellett volna dolgoznia.

A szabályzat szerint azonban ekkora vonatra már két jegyvizsgáló szükséges, ezért a férfi nem vállalta, hogy egyedül feleljen az utasok biztonságos le- és felszállásáért. A vonat végül nem indult el, a vasúttársaság pedig azonnali hatállyal elbocsátotta a férfit – számolt be az RTL Klub.

Zsolt most jogerősen pert nyert a MÁV-Start ellen. A bíróság megállapította, hogy a jegyvizsgáló nem szegte meg a kötelességét, így nem volt alapja a kirúgásának. A MÁV-ot kötelezték az elmaradt munkabér, valamint kártérítés kifizetésére, összesen mintegy 2 millió forint értékben.

A MÁV nem fellebbez a döntés ellen. A férfi a történtek ellenére visszamenne a vasúthoz dolgozni, mert szereti a munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top