Aktuális

Besokalltak a turistáktól egy párizsi utca lakói

A helyiek szerint pokol lett az életük, mióta rábukkantak színesre festett házaikra az influenszerek.

Elege lett egy párizsi utcai lakóinak abból, hogy naponta idegenek tucatjai özönlik el a környéket, hogy színesre festett házaikról fotókat készítsenek és töltsenek fel a közösségi oldalakra.

A francia főváros XII. kerületében található a rue Crémieux, színesre festett házaival teljesen elüt a környék többi utcájától. A Gare de Lyon közelében található macskaköves utca 1993 óta sétálóutca, de csak három évvel ezelőtt fedezték fel az úgynevezett influenszerek, akik közül mindennap tucatnyian érkeznek, hogy lefotózzák a házakat vagy szelfizzenek előttük, és a képeket feltöltsék az Instagramra vagy más közösségi oldalakra.  A rue Crémieux hashtaggel ellátott képek száma már elérte a 30 ezret az Instagramon.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

SYL ✿ (@sylvaincaillot) által megosztott bejegyzés, Jún 3., 2018, időpont: 9:36 (PDT időzóna szerint)

Nemcsak turisták látogatják előszeretettel az egyedi sétálóutcát, hanem gyakran forgatnak zenei klipeket vagy reklámokat az ott lakók ablakai alatt. A helyieknek elegük lett abból, hogy a csendes környékből átjáróház lett, ezért létrehoztak egy egyesületet annak érdekében, hogy a döntéshozók is meghallják elégedetlen hangjukat.
„Pokol lett az életünk. Hét közben még elvagyunk, mert a turisták nem zavarnak minket. De hétvégén egyszerre kétszáz ember van az ablakaink alatt. Miközben mi ebédelünk, megállás nélkül szelfiznek az ablakaink előtt – mondta Antoine, az egyesület alelnöke. – Van, hogy rapperek énekelnek két órán keresztül egy klip forgatásakor, máskor lánybúcsú keretében üvöltöznek fiatal lányok órákon keresztül, egyszerűen elviselhetetlen…”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cindy 🌹 (@cindytopics) által megosztott bejegyzés, Dec 30., 2018, időpont: 3:25 (PST időzóna szerint)

Az alelnök mindennap kihúz egy szalagot kékre festett háza elé, hogy azt senki ne tudja megközelíteni. Az egyesület nevében pedig a helyi önkormányzattól kért segítséget:  „Azt kérjük, hogy legalább hétvégére, hét közben pedig esténként zárják le teljesen az utcát az idegenek elől. Egyes párizsi utcákon már létezik ilyen korlátozás.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

✪ Travel ✈️ City 🌎 Hong Kong (@tobye) által megosztott bejegyzés, Aug 28., 2018, időpont: 9:21 (PDT időzóna szerint)

A XII. kerületi önkormányzat nyárra ígért megoldást az ügyben, de jelezte: nem egyszerű korlátozni egy köztér vagy utca használatát.

(MTI)

Kiemelt kép: @24hourslayorver/ Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top