Aktuális

Harminc év börtön összesen a pesti luxusbordély vezetőinek

A Készenléti Rendőrség munkatársai mások nevére szóló okmányok mellett tízmillió forint értékű valutát, drogot, több fegyvert és lőszereket foglaltak le a bordélyházfőnök kínai W. G. és négy társa elfogásakor 2014-ben.

A kínai bandát emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt állították bíróság elé. A vádirat szerint 2012 áprilisától Kínából toborozták a fiatal lányokat azért, hogy több budapesti bordélyház prostituáltjaiként dolgozzanak. A szervezők egy mandarin nyelvű hetilapban

„masszázsként” hirdették tevékenységüket.

iStock

A megrendelők bejelentkezés alapján vehették igénybe a „szolgáltatásokat”.

A Fővárosi Törvényszék más bűncselekmények mellett mindannyiukat bűnösnek találta prostitúció elősegítésének bűntettében, közülük négyet pedig emberkereskedelem bűntettében is.

Az elsőrendű vádlottat

10 év fegyház mellett örökre kitiltották az országból.

A másodrendű vádlott 8 évet kapott, és 8 évre utasították ki. A III. rendű vádlottat 6 év fegyházra, valamint ugyanennyi időre szóló, a Magyar Köztársaság területéről történő kiutasításra ítélték. A IV. rendű vádlottat 6 évre, az V. rendű vádlottat pedig 2 év – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság.

Súlyosító körülmény volt a többszörös halmazat,

a társtettesi elkövetésmód mellett az is, hogy a vádlottak a cselekményüket külföldi állampolgárként magyarországi tartózkodásukkal visszaélve, a hazai törvények semmibevételével követték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top