Aktuális

Két magyart késeltek meg Lipcsében

A tettesekről még nem közölt információt a rendőrség, csak azt tudni, hogy nagy erőkkel keresik őket.

Azt írja az Index a Leipziger Volkszeitung cikke alapján, hogy a német rendőrség nagy erőkkel keresi egy múlt hétvégi lipcsei késelés elkövetőit, akik a jelenlegi adatok szerint a szombatról vasárnapra virradó éjjel 3:30 és 3:46 között szóváltásba keveredtek egy társaság két tagjával, akiken életmenő műtétet kellett végrehajtani, miután késsel megszúrták őket. A támadók pillanatok alatt felszívódtak.

A 35 éves áldozatot mellkason szúrták, míg a 27 éves ismerősét a hátán szúrták meg.

Az Index megkereste a szászországi tartományi kapitányságot, akik megerősítették, hogy mindkét áldozat magyar állampolgár, akiknek Németországban van bejelentett lakcímük, és ott is dolgoznak. A támadókkal kapcsolatban nem tudnak mit mondani, mert egyelőre nem azonosították őket. 

Képünk illusztráció / Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Pusztán annyit tudni, hogy a két férfit egy ismeretlen csoport tagjai támadták meg. Először szóváltásba keveredtek a Stuttgarter Alleén, ami a tér bevásárlóközpontjáig elhúzódó verekedésbe csapott át, a kés pedig itt került elő. A támadás indítékáról és az elkövetők nemzetiségéről a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség nem adott ki információt, még azt sem tudni, hogy megtalálták-e a kést. A rendőrség szemtanúkat keres, mivel az első adatok szerint a támadás iszonyatos hangerővel járt: abban bíznak, hogy a környező lakóházakból valaki látott valamit. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top