Aktuális

Kiszivároghattak a töritételek? – frissítve

Több diák állítja, hogy tegnap este 10-kor megkapta őket.

„A mai napon a történelemérettségi volt a soron. Mikor kiléptem a teremből, hatalmas megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hogy ez nem is volt annyira nehéz. Két perccel később évfolyamtársaim közlik, hogy az ő osztályuk tegnapi nap folyamán már este 10-kor tudta az esszé témáját, mások értesültek több helyről, az interneten kering a titkos forrás az esszétémákról, noha ez nem a megoldókulcs, de az érettségi 50%-át ez teszi ki! Azóta több településen az országban a diáktársaim erről beszélnek, hogy volt, aki tudta és volt, aki nem tudta” – írta az Eduline-nak egyik olvasója.

A portálnak ezután sorozatosan jelezték, hogy egy képernyőfotó kering a közösségi oldalakon, amelyen a mai középszintű töriérettségi esszétémái szerepelnek.

Egy érettségiző azt írta, az osztályához tegnap este jutott el a screen shot, de ő nem foglalkozott vele, azt hitte, hogy kamu.

Frissítés: Az Oktatási Hivatal a hvg.hu kérdésére ezt válaszolta:

2019. május 8-án, a történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően az Oktatási Hivatalhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top