Aktuális

Itt vannak az első szonárképek az elsüllyedt Hableány sétahajóról

A felvételekből kivehető, hogy az oldalán fekszik.

Az ATV Start műsorában mutatták be az első szonárfelvételeket a szerda este balesetet szenvedett, majd elsüllyedt Hableány sétahajóról. 

A képen az látszik, hogy a hajó az oldalán fekszik, legmagasabb pontja a vízszint alatt 2 méterrel, a legmélyebb pontja 7,5 méterre van. A felvételt Balázs László készítette, aki a vízi mentőszolgálat vezetőjével, Bagyó Sándorral azonnal a helyszínre ment. 

A műsor vendége volt Siklós Gabriella az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, aki elmondta hogy a Duna szombat délutánra éri el a tetőpontját, 601 centiméteres vízállással. Ezt követően apadásnak indul, és hétfő kora délután éri el az 501 centiméteres szintet, amennyi a baleset időpontjában volt, kedd délutánra már ennél is 40 centiméterrel lejjebb apad, ami a mentés szempontjából kedvező, ahogy az is, hogy az elkövetkező 6-10 napban a Duna vízgyűjtőjének területén jelentősebb eső nem várható.

A mentés jelenleg is zajlik, de a magas vízszint miatt még csak előkészítési szakaszban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top