Aktuális

Imádott táncolni és gondos apa volt a Hableány kapitánya

Két barátja mesélt L. Lászlóról.

Az 58 éves L. László gyerekkora óta hajón akart dolgozni. Ő vezette a Hableány turistahajót május 29-én is, amikor a hajót baleset érte. 

„Már azt is nagyon élvezte, amikor kisiskolásként elmentünk hajókázni Esztergomba, mindig mondta, hogy a hullámoknak van egyfajta varázsuk. Eleinte a tengereken dolgozott, ám később elege lett a nagy hajókból” – emlékezett vissza a Blikkben K. Zsuzsanna gyermekkori barátjára, akit gondos apukaként írt le. Azt mondta, Lászlót több kemény megpróbáltatás is érte az életben, de a táncban és az új barátokban megtalálta önmagát.

Mécsest gyújt egy megemlékező a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 2-án (fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Volt táncpartnere szerint L. László közvetlen, életvidám ember volt, akit valamiféle könnyedség, a „vízi emberek békéje és derűje” vett körül. 

Voltak a tánciskolában nála trendibb, sportosabb, fiatalabb fickók, de ő a szerénységével, széles mosolyával biztos pont, jóleső menedék volt. Amikor összehoztunk egy hosszabb, bonyolult figurát, olyan hála és öröm sütött a szeméből, hogy lehetetlen volt nem vele örülni. Emlékszem, tavaly azt írta nekem, hogy ő még járókerettel, vén fejjel is táncolna” – mesélte T. Zsuzsanna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top