Aktuális

Taxin küldtek ki két gyereket Csehországból az állítólagos szlovákiai nagymamához

Misztikum a cseh–szlovák határ környékén.

Az Origóra hivatkozva írja a Blikk, hogy Csehországból érkezett egy taxi ülésén két kisgyerek egy idős szlovákiai hölgy háza elé, mire a nő közölte, hogy neki nincsenek is unokái. Azt írják, a taxisofőr azt az utasítást kapta, hogy szállítsa át a határ túloldalán lévő Csaca faluba a 2 és 4 éves kislányokat a nagymamájukhoz. A taxit egy határközeli településre hívta egy nő, aki miután betette a gyerekeket az autóba, előre kifizette a fuvardíjat.

Az idős hölgy azonnal értesítette a rendőrséget, a szlovák és a cseh szervek is nyomoznak az ügyben, keresik a gyerekek hozzátartozóit. Egy jelentkező akadt eddig, aki azt állította, hogy ő a tényleges nagymamája a kisgyerekeknek, az is lehetséges, hogy ő ültette Csehországban taxiba a gyerekeket. Ezt azonban a rendőrség még nem erősítette meg.

A gyerekeknek csak a keresztnevét tudni, jelenleg egy szociális hivatal munkatársainak gondjaira bízták őket. A lányok most több száz kilométerre vannak a kiindulóponttól, egy mezőlaborci gyermekotthon falai közt.

Itt a hozzájuk hasonló, külföldről érkező, ismeretlen gyerekekre felügyelnek.

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top