Aktuális

Fűnyíróval ütötte el a biciklist a közmunkás

A kerékpáros súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy 57 éves nő a gyomaendrődi önkormányzatnál közfoglalkoztatottként dolgozott. Ennek keretében 2018. július 31-én a reggeli órákban a Fő út melletti füves részen fűnyírógéppel végzett munkát. A nő a kikapcsolt állapotban levő fűnyírógéppel a Fő út 63. szám előtti fás, bokros részen felhaladt a kiépített kerékpárútra anélkül, hogy meggyőződött volna arról, közlekedik-e azon éppen valaki. Egy nő eközben elektromos kerékpárral, szabályosan haladt a kerékpárúton, és nekiütközött a fűnyírógépnek, az ütközéstől egyensúlyát elvesztette, és elesett.

fűnyíró

A kép illusztráció! (iStock)

A baleset következtében a biciklis súlyos sérüléseket, csonttöréseket szenvedett, és maradandó fogyatékosság is kialakult nála. A baleset oka az volt, hogy a közmunkás a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

A Szarvasi Járási Ügyészség a nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában próbára bocsátást indítványozott. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top