Aktuális

Váratlanul meghalt dr. Kamarás Péter sztárügyvéd

A népszerű ügyvédet sokan a Katalin bírónő című sorozatból ismerték.

Csütörtök este váratlanul, tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Kamarás Péter ügyvéd. A jogász gyakran nyilatkozott bűnügyi kérdésekben a médiának, illetve szerepelt a Katalin bírónő című dokumentumsorozatban is. Halálhírét felesége erősítette meg a Ripostnak.

Dr. Kamarás Péter (forrás: We! Magazine)

A lap azt írja, dr. Kamarás Péter 1976-ban szerzett jogi diplomát az ELTE-n, majd a Fővárosi Főügyészség ügyészeként nagy jelentőségű büntetőperekben képviselte a vádat. Később tíz éven át újságíróként dolgozott, többek közt a rendszerváltáskor induló Pesti Hírlap külpolitikai szerkesztője volt. A kilencvenes években saját ügyvédi irodát alapított, és ismét országos jelentőségű ügyekben vett részt, ezúttal már a védelem vagy valamely polgári peres fél képviselőjeként. Haláláig tanított a Corvinus Egyetemen, 2003-ban tankönyvet is írt, címzetes egyetemi docensnek nevezték ki.

A nagyközönség széles körű jogi felvilágosító munkája révén ismeri, számos országos lap és tévécsatorna kérte fel rendszeresen szakértőnek. 2016-ban megjelent, Ügyvédnél vagyok! című könyve közérthetően, mégis szakszerűen igazít útba jogi kérdésekben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top