Aktuális

Keddnél előbb nem emelik ki a Hableányt

Az elsüllyedt hajó ablakait bezárták a búvárok, a jelenlegi viszonyok szerint csak pünkösd után emelhetik ki a Hableányt.

Nagy eséllyel csak az ünnepek után kezdődhet meg a Hableány roncsának kiemelése a Dunából – mondta Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ osztályvezetője szombat délután. A sodrásoldalon sikerült az összes ablakot és nyílást lezárni a hajón, így megakadályozható, hogy az emeléskor az esetleg a hajótestben lévő holttestek kikerüljenek onnan.

A négy bekötési ponton az úgynevezett befűző köteleket átvezették, az egyik oldalon a kiemelésben részt vevő bárkához rögzítették. A másik bárka, ahova a kötelek másik végét erősítik majd, most foglalja el a helyét. Vasárnap fűzik be a hevedereket, a kiemelés ezt követően, nagy eséllyel az ünnepek után kezdődhet el.

A rendőrség és a társszervek változatlan erővel dolgoznak az áldozatok felkutatása érdekében. Jelenleg is folyik a kutatás az eltűnt személyek után a Duna Margit hídi szakaszától egészen az országhatárig: 

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig tizenkilenc holttest került elő, kilenc embert még keresnek, köztük egy magyart.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top