Aktuális

Könnyeivel küszködve ment haza a Viking Sigyn kapitánya

A Hableány-matróz családja nem érti, miért távozhatott szabadon.

Védencem a történtek hatása alatt áll, de vitatja a bűnösségét” – nyilatkozta Tóth M. Gábor, a Viking Sigyn ukrán kapitányának ügyvédje, miután védence távozott a bíróság épületéből. A férfi azután hagyhatta el az őrizetet, hogy kifizette az óvadékot.

A Viking Sigyn szállodahajó (fotó: MTI/Cseke Csilla)

Jurij C. nem nyilatkozott, csak ügyvédje kommentálta szűkszavúan a távozását. A Hableány magyar matrózának családja ugyanakkor értetlenül áll az ukrán kapitány szabadon engedése előtt. „A letartóztatás megszüntetése, ahelyett csupán büntető felügyelet elrendelése furcsa, ám ez is másodlagos ahhoz képest, hogy a tragédiát okozó hajót nem vizsgálták át tüzetesen, továbbá hagyták, hogy elhagyja az országot, majd átfestve visszatérjen” – mondta dr. Magyar György, az elhunyt matróz családjának ügyvédje.

A Viking Sigyn kapitánya most bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál.

(Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top