Aktuális

Még idén jöhet a rövidebb vasárnapi nyitvatartás

A kereskedők és a lakosság megállapodásán múlik a dolog.

A munkaadói oldalt képviselő szervezetek egyhangúlag támogatták, hogy a piac szereplőinek ideje tárgyalniuk az áruházak vasárnapi nyitvatartásának rövidítéséről – tudta meg a Magyar Nemzet.  A javaslat értelmében a kiskereskedők önszabályozó módon korlátoznák esti nyitvatartásukat a hét utolsó napján. Ha a szakmai szervezetek megállapodnak, akár még az idén változhat a gyakorlat.

zárva tábla

A kép illusztráció! (MTI/Mohai Balázs)

A hatalmas munkaerőhiány miatt számos olyan cég akad, melynek nem éri meg vasárnap is nyitva tartani vagy legalább is nem olyan hosszan, mint jelenleg.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár az egyeztetésen kijelentette, hogy a kormány nem akarja szabályozni a vasárnapi nyitvatartást, így a döntés csupán a kereskedőkön és a lakosságon múlik.

„A legfontosabb közös célunk, hogy a vásárlók számára is kedvező megállapodás szülessen” – hangsúlyozta Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top