Aktuális

Terápia várhat Dominikra, ha ő okozta a MOM Sport tetején a tüzet

Az anya viszont büntethető, ha kiskorú veszélyeztetése miatt felelősségre vonják.

Kezelést javasolhatnak a hétfői MOM Sportban keletkezett tűz feltételezett okozójának, a 11 éves Dominiknak – írja a Bors.

A tűz előtt a gyerekek egy közeli játszótéren voltak, onnan szöktek át a MOM Sportba, mikor anyjuk a boltba ment. A gyerekek felmentek a sportközpont lezárt tetejére, majd a használaton kívüli faház ablakán bemásztak, és tüzet okoztak. Dominik húga, a 8 éves Zselyke meghalt.

Nem ez volt azonban az első eset, hogy Dominik tüzet gyújthatott. Még 2016-ban égett le a család háza, de a gyerekek anyja tagadja, hogy Dominik gyújtott volna tüzet, hiába áll ez a rendőrségi vádiratban is.

„Ahogy felcsaptak a lángok, a fiúk lélekszakadva rohantak át egy szomszédhoz, akinek azt mondták, hogy »rosszat csináltunk«” – mondta a Borsnak a család egy korábbi szomszédja.

Végh József kriminálpszichológus a Borsnak azt mondta, bár korai lenne következtetéseket levonni, amennyiben mégis pirománia áll a háttérben, akkor szakember segíthet a gyereken, akinek hajlama mögött szorongás, stressz és feszültség áll.

A lap által megkérdezett szakemberek szerint felmerülhet a lehetősége annak, hogy az anyát kiskorú veszélyeztetése miatt felelősségre vonják. A gyerek büntethetősége kizárható, de a gyámhatóság dönthet a sorsáról, például kötelezheti az anyát arra, hogy járassa pszichológushoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top