Aktuális

Zivatarokkal ért véget az elviselhetetlen meleg

A jövő héten 30 fok alatt lesz a csúcshőmérséklet, zivatarok, felhőszakadások várhatók.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is van kilátás. Több helyen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínűsíthető, míg legkisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében fordulhat elő. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten, délkeleten 32 fok körül várható. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderül.hu.

Fotó: Istockphoto

Hétfő éjszaka egy zivataros zóna vonul át, amely reggelre kelet felé távozhat. Mögötte napközben az ország nagy részén kisüt a nap, majd délután nyugat felől várható újabb felhősödés, estefelé délnyugaton már eleredhet az eső. Az északi, északnyugati szél megerősödik, az éjszakai zivatarok környezetében még viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Kedd éjszaka az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég és eső, zápor is várható, az északi tájakon viszont kevesebb lesz a felhő, és csapadéknak is kicsi az esélye. Napközben a gyengén és közepesen felhős ég mellett már mindenhol kisüt a nap, ekkor már száraz időnk lesz. Az északi, északnyugati szél erős, kis területen viharos lesz a délután során. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, de az északi völgyekben akár 5 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Szerdán közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, reggel és este lehet kissé kevesebb a felhő. Csak minimális eséllyel alakulhat ki zápor. Az északias szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, de a jellemzően hideg helyeken akár 5 fok köré, alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Csütörtökön közepesen felhős égre, többórás napsütésre számíthatunk, inkább csak keleten, északkeleten alakulhat ki kis számban zápor. Az északnyugati szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, de a jellemzően hideg helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top