Aktuális

Lángoló autóból mentették ki a versenyzőket a nézők a Veszprém Rallye-n

A járműbe beszorult navigátort is az ismeretlen hősök mentették meg.

Nézők mentettek ki autóversenyzőket lángoló autójukból, miután a Veszprém ralin balesetet szenvedtek – vette észre az Index a Race1.net Hungary bejegyzését a Facebookon.

A raliverseny első gyorsasági szakaszán egy Honda lecsúszott a pályáról, és a fák közé csapódott. Az autó nem sokkal később lángra kapott.

A posztban azt írják, a pilóta a becsapódás után még kiszállt, de közvetlenül az autó mellett összeesett, és nem tudott segíteni a társán. Ekkor értek oda a nézők, és a navigátor segítségére siettek, miközben egyikük biztonságos távolságra vitte a pilótát.

„A navigátor viszont súlyos sérüléseinek elszenvedése mellett beszorult az autóba. Már lángokban állt, de hőseink nem adták fel, és szinte puszta kézzel magukat sem kímélve, drasztikusabb megoldásokkal, de megmentették a versenyzőt”

– olvasható a bejegyzésben.

A verseny hivatalos oldalán azt közölték, a hogy a „Rallye2 mezőnyének első párosa, a 201-es rajtszámú Neukirchner András–Pardi Kata kettős a nyitó, kislődi szakaszon balesetet szenvedett. A pilóta és a navigátor is súlyos sérülésekkel kórházba került.”

(Kiemelt kép: Facebook/Race1.net Hungary)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top