Aktuális

Tarlós azt mondta, nem lehet, most mégis klimatizálnák a 3-as metrót

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a BKV már fel is vette a kapcsolatot egy klímás céggel. Már tavaly nyáron is rengetegen panaszkodtak a metrókocsikban tomboló hőség miatt.

Klimatizálhatják a 3-as metró szerelvényeit – írja az ATV.hu. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a felújított orosz metrókocsik átadása óta rengeteg panasz érkezett az illetékes szervekhez arról, hogy elviselhetetlen a meleg a szerelvényekben.

Tarlós István főpolgármester a 3-as metró északi szakaszának átadásán (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

A Főpolgármesteri Hivatal hétfői közleménye szerint most végre „megvalósítható közelségbe került” a kocsik klimatizálása, miután „egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a fővárosnak peres úton a jelenlegi vezetés”.

A közlemény szerint a BKV már fel is vette a kapcsolatot egy speciális klímagyártó céggel. Jó hír – különösen annak fényében, hogy tavaly Tarlós István főpolgármester még azt mondta: a 3-as vonal szerelvényeiben „nem lesz légkondi, maximum nagyobb teljesítményű légkeverő berendezés”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top