Aktuális

Kutyagyilkosság Siófokon: újabb részletek derültek ki

Állítólag a panzió tulajdonosa egy napernyő csövével esett a gazdának, az egyik ütés pedig a kutyát is eltalálta.

Mint arról beszámoltunk, vascsővel verték agyon egy vendég kutyáját egy kutyabarát szállásként hirdetett siófoki apartmannál.

A szállás tulajdonosa a család megérkezését követő napon közölte, hogy a 2 kilós yorkshire terriert nem akarja többet az udvaron látni, mert fél, hogy meg fogja őt harapni.

A kutya gazdája próbálta tisztázni a helyzetet – kezében a yorkie-val –, de a szállasadó fenyegetőzni kezdett, felkapott egy rudat, amivel a gazdának esett. Az egyik ütés a kiskutyát is eltalálta, már nem tudták megmenteni.

„Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó, és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit”

– mondta a Kutyabarathelyek-hu-nak a kutya gazdája.

A család értetlenül áll a történtek előtt, mivel sem a kutya, sem ők nem tettek semmilyen fenyegető lépést. A tragédia után átmentek egy másik szállásra, jelenleg pedig már otthon vannak. A kutya hamvait egy urnában vitték haza, és feljelentést tettek.

A Bors megkereste a szállást, de nem nyilatkoztak, a lap szerint a kutyára támadó férfi még azt is letagadta, hogy náluk történt az eset. A férfi egyik ismerőse azt mondta, hogy a yorkie a gazdája hóna alatt volt, majd a póráz műanyag fogójával megütötte a panzió tulajdonosát, aki válaszul az egyik napernyő csövével vágott vissza. Állítólag az okozta a konfliktust, hogy a kutya többször is a szomszéd apartmanhoz piszkított.

A rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Az állatkínzás bűncselekmény körülményeit még vizsgálják.

Az érintett szállás Facebook-oldalát ellepték a gyalázkodó üzeneteket, végül elérhetetlenné vált az oldal.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top