Aktuális

Barack nagyságú jég Nagylengyelben, gigaeső Debrecenben

Még a közlekedés is leállt, akkora eső volt a cívis városban, máshol pedig diónyi és barack nagyságú jégdarabok potyogtak.

Mediterrán ciklon érte el hazánkat, és okozott többfelé viharokat. A nyugati országrészben tomboló szupercellákat brutális jégeső kísérte – írja az Időkép.

Mint az MTI beszámolójából kiderül, közlekedési fennakadásokat is okozott a nagy eső szombaton Debrecenben, a városban és környékén számos épületet és pincét öntött el a lezúduló bő csapadék. A nagy esőzések miatt változásokat kellett bevezetni Debrecen közösségi közlekedésében.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső miatt a tűzoltóknak számos helyre kellett kivonulniuk. A víz rövid időn belül a város északi részének több társas- és családi házát, azok pincéit, garázsait árasztotta el.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Zala megyében pedig durva jégeső csapott le, ijesztő nagyságú jégdarabok záporoztak. Nagylengyelben baracknyi jég hullott:

 

Kiemelt kép: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top