Aktuális

Letartóztatásban marad a Viking Sigyn kapitánya

Helybenhagyták a döntést, augusztus végéig biztosan nem szabadul.

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, így augusztus 31-ig biztosan letartóztatásban marad a Viking Sigyn kapitánya, tudta meg az Index Tóth M. Gábortól, a 64 éves férfi védőjétől.

Július végén mi is megírtuk, hogy megint őrizetbe vették a Viking Sigyn ukrán kapitányát – értesült az Index. Az információt a 64 éves hajóskapitány ügyvédje is megerősítette.

Az őrizetbe vétel néhány órával az után történt júliusban, hogy a Kúria kimondta: törvénysértő volt a bíróságok döntése, hogy óvadékot engedélyeztek a 28 halálos áldozatot követelő dunai hajóbaleset miatt meggyanúsított hajóskapitány ügyében.

Az alsóbb fokú bíróságok korábban úgy döntöttek, hogy a gyanúsított hajóskapitány 15 millió forintos óvadék ellenében Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és hetente kétszer köteles jelentkezni a nyomozóhatóságon.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top