Aktuális

40 fokot mértek a 4-6-os villamospótlón

A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólította a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat.

40 fokos a hőség a 4-6-os villamospótlón, egyik buszon sem működik a klíma – számolt be Facebook-oldalán a Közlekedő Tömeg Egyesület

Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton – derül ki az általunk végzett felmérésből. Minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés. Mindez a 4-6-os pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, de más autóbuszjáratokon is hasonló állapotok uralkodnak. (…) A BKV válaszai szerint a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik” – olvasható a posztban.

Mint írják, az utasok panaszait a BKV Zrt. nagyrészt ignorálja, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. 

A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólította a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen a következő napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top