Aktuális

Konvojbaleset az M7-esen: meghalt egy katona

Öt másik katona megsérült.

Meghalt egy katona az M7-es autópályán hétfő délelőtt történt katonaikonvoj-balesetben – közölte Benkő Tibor honvédelmi miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón.

A miniszter azt mondta, egy fiatal, kiváló katona hunyt el, valamint részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és a barátoknak. Benkő Tibor belső vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek tisztázására, a balesetet a rendőrség vizsgálja.

Az elhunyt katonán kívül öten sérültek meg. A tárca korábbi közleménye szerint két sérültet mentőhelikopterrel a MH Egészségügyi Központba szállítottak, négyet a székesfehérvári kórházban láttak el.

A tehergépjárművekből álló menetoszlop a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra ment Hódmezővásárhelyről a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterére, Veszprém-Újmajorba. A baleset az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán történt, Székesfehérvárnál.

Az ütközésben civil gépjármű nem sérült meg, a rendőrség közlése szerint hat jármű ütközött össze. A műszaki mentés idejére teljesen lezárták az utat, 15 kilométeres torlódás alakult ki.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top