Aktuális

Horror Hernádnémetiben: 10 kutyatetemet talált a rendőrség egy nőnél

Csak próbaidőre felfüggesztett börtönt kérnek rá az ügyészek.

A Miskolci Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy 40 éves nő ellen.

A vádlott 2015 őszétől 2017 októberéig a Hernádnémetiben lévő házának udvarán kennelekben elzárva tartott 12 agarat. A kutyák gondozását, etetését, itatását teljes mértékben elhanyagolta, így a rendőrök 2017 októberében a kennelekben és az udvaron szétszórva 10 elhullott kutya oszlásnak indult tetemét találták meg.

A kutyák egy része már hónapokkal, míg más részük 1-2 héttel korábban pusztult el, de a vádlott nem gondoskodott az elföldelésükről sem. A még élő két állatot is a tetemek mellett hagyta. Valamennyi állati tetem kórosan lesoványodott kutyáé volt.

A kennelekben a belső és külső oldalon is kaparási nyomok voltak, mert az állatok próbáltak kiszabadulni. A vádlott ivóvizet, élelmiszert nem biztosított az állatoknak, az ingatlan egész területén a tetemekből áradó szag terjengett.

A vádlott 10 kutya pusztulását okozta, valamint magatartása alkalmas volt arra, hogy a még életben maradt 2 állat is egészségkárosodást szenvedjen.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top