Aktuális

Ekkor kapják meg a közmunkások az egyhavi pluszpénzt

Nagyjából 93 ezer közmunkás kap plusz egyhavi juttatást.

Legkésőbb szeptember 20-ig megkapják a közmunkások a nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a kormány korábbi döntésének köszönhetően – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Kontrát Károly elmondta, nagyjából 93 ezer közfoglalkoztatott kap plusz egyhavi juttatást, segítve az álláskeresésüket, és ezzel kapcsolatban az érintetteknek semmilyen teendőjük nincs. Emlékeztetett, nemcsak a nyugdíjasok kapnak rezsiutalványt, hanem a közfoglalkoztatottak számára is többletjuttatást biztosítanak.

Közfoglalkoztatottak verik le a tuskókra nőtt akácsarjakat Érpatak határában 2014. július 7-én (MTI Fotó: Balázs Attila)

A nettó 54 ezer forint egyszeri pluszjuttatásra azok a közfoglalkoztatottak jogosultak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább három hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak, és ez augusztus 1-jén is fennállt.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top