Aktuális

Lövöldözés volt Ráckevén, többen megsérültek

Kisebb háborúvá fajult a két család közötti vita, puska, vasvilla is előkerült.

Többen megsérültek csütörtökön este, amikor lövöldözés tört ki Ráckevén. A Pokolhegy nevű városrészben két család esett egymásnak, aztán a vita tettlegességig fajult.

Késekkel, szúrószerszámokkal, puskákkal támadtak egymásra, az Origo úgy tudja, a vita végén több lövés is eldördült. Többen megsérültek, egyiküket vasvillával szúrták meg. Fejsérülés és fejszúrás is történt. Miután a helyi rendőrök nem bírtak velük, kihívták a TEK-et, két konvoj is kivonult.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa 2019. augusztus 29-én Ráckevén, a Bercsényi utcában ahol lövöldözés volt (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Nagy erőkkel vonultak ki a mentők is. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek azt mondta: hat mentőautóval és két mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, ahonnan kilenc embert szállítottak kórházba. Az elsődleges adatok szerint egy ember súlyos, nyolc pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Rendőrök és mentők várakoznak Ráckeve belvárosában 2019. augusztus 29-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A Blikk információi szerint a két család egy napok óta húzódó viszály miatt esett egymásnak. Állítólag az egyik családból valaki drogot adott el a másik család tagjának, a szertől azonban az illető rosszul lett. Ennek megtorlásaként bántalmaztak valakit, és ez robbantotta ki a véres konfliktust. A lap úgy tudja, kisebb háború alakult ki, nagyjából 70 ember esett egymásnak.

A rendőrök több személyt előállítottak, elszámoltatásuk folyamatban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top