Aktuális

Hableány-tragédia: egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel egy család

Az eddig meg nem talált 41 éves áldozatot keresik.
hajóbaleset hableány búvár

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a család a május végi dunai hajóbaleset utolsó eltűntjének ügyében – közölte a Koreai Köztársaság nagykövetsége kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az eddig meg nem talált 41 éves dél-koreai nő a baleset idején kék hosszú kabátot, fekete hosszúnadrágot, fehér sportcipőt és szemüveget viselt.

A Koreai Köztársaság nagykövetsége azt kéri, hogy aki az eltűnttel kapcsolatban fontos információval rendelkezik vagy megtalálta a holttestet, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható Telefontanú zöldszámán, a +36-80-555-111-en, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségén.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top