Aktuális
Szponzorált tartalom

5 világhírű olasz énekes, akik új szintre emelték a romantikát

Az olasz zene sokunk szíve csücske, és lássuk be, van abban valami szívmelengetően romantikus, amikor olasz dallamokat hallunk. Ezek minden idők legromantikusabb olasz zenéi!

Emlékszel Toto Cutugnora és a L’Italianora? De fogadni merünk, hogy a Felicitano dallamát is el tudod dúdolni! Az olasz zenék dallamosak, romantikusak, éppen ezért időtlenek.

Toto Cutugno: L’Italiano

Ha a 20. században születtél, biztos, hogy ismered minden idők egyik legnagyobb olasz slágerét. A jellegzetes, rekedtes hangot, és a kellemes olasz zenét elég egyszer meghallani, és emlékezni fogunk rá – mi pedig sokszor hallottuk a rádióból – és énekeltük halandzsa nyelven -, de a kazettás magnón sem egyszer játszottuk le a L’Italianot. Cutugno főként dalszerzőként tevékenykedett, és csak a negyvenes éveiben, 1983-ban érte utol a világsiker az olaszok „himnuszának” is számító dallal. Nem tartozott azonban az egyslágeres előadók közé, sok felejthetetlen számot köszönhetünk neki, mint amilyen a Lasciatemi cantare is. Emlékszel?

Al Bano & Romina Power: Felicita

Toto Cutugnoval ellentétben Romina és Al Bano a reflektorfényben élte az életét. Mindketten a popzenében voltak ismertek, és igazi love story volt az övék: nemcsak sikeresek voltak, hanem egymásba is szerettek, összeházasodtak, majd a karrierjüket is együtt építették. Szerelmi vallomásaikat dalba öntötték, amiket duett formájában adtak elő: a leghíresebb mind közül az 1982-es Felicita volt. Ugyan a szerelmük nem tartott örökké, ugyanis 10 éve, 1999-ben elváltak, de a slágereik örökzöldek.

Eros Ramazotti

Ramazotti már tinédzser kora óta énekelt, és a világhírnév előtt már Kubában, Németországban, Mexikóban és Argentínában is ismert volt. Arra, hogy a világon mindenki ismerje a nevét egészen az 5. albumáig kellett várnia, amit Velencében is bemutatott: itt fedezte fel egy amerikai lemezcég vezetője, Clive Davis, aki fellépésre hívta, a nagy almába, a Radio City Music Hallba. 1996 -ban megjelent a Dove c’è musica albuma, a története folytatását pedig már a rádióadókon hallhatod a mai napig.

A három tenor

A legendás három tenort senkinek sem kell bemutatni: Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, és José Carreras 1990-es római koncertjétől számíthatjuk az opera szélesebb körben tett térhódítását. Hárman együtt rengeteget tettek azért, hogy a komolyzenét népszerűsítsék, és olyan rétegekkel is megismertessék a műfajt, akik távolinak érezték maguktól. A majdnem 30 éve, 1990-ben, élőben rögzített koncertfelvételt közel 800 millióan nézték a világon a képcsöves televíziók előtt.

Il Volo

Az Il Volo triót három fiatal énekes Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto alkotja, akiknek szenvedélye az éneklés. Ha egyszer meghallgatod őket, biztos, hogy nem felejted el a nevüket, ugyanis fiatal koruk ellenére úgy énekelnek, ahogyan csak kevesek a popera világában. A fiúk a popera műfajában alkotnak, vagyis a klasszikus operát keresztezik popzenei elemekkel, és sorra hódítják meg az érzelmes popzenét kedvelőket, valamint a komolyzenéhez szokott füleket is. A nevüket New Yorktól Sanremon át Mexikóig ismerik, és idén szeptemberben hozzánk is ellátogatnak!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top