Aktuális

Nem készült el a felújítás, elhalasztották a tanévkezdést egy pécsi iskolában

Még nem végeztek az épület felújításával, ezért egy hetet csúsznak.
elhalasztották a tanévkezdést egy pécsi iskolában

Amíg az ország többi iskolájában az évnyitóra gyülekeztek a diákok, a pécsi Jókai Mór Általános Iskola udvarán egyelőre a beépítésre váró ablakokat lehetett csak látni az RTL Klub híradója szerint.

Bár a csatornának az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomásuk olyan iskoláról, ahol ne kezdődne időben a tanév, a baranyai nagyvárosban mégsem készültek el a tanév kezdetére az augusztus közepén megkezdett, EU-s támogatásból finanszírozott felújítással.

Auth István, a Mindenki Pécsért Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje szerint a jelenlegi önkormányzat rosszul szervezte meg a munkát, ezért tapasztalható most a csúszás. Őri László pécsi alpolgármester szerint azonban szó sincs késésről, sőt a 10 hónapos munka felét már most elvégezték, a tanévkezdés halasztására pedig azért került sor, hogy a felújítás később már ne zavarja meg a tanítást.

 

Az RTL híradója megszólaltatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivőjét, Nagy Erzsébetet is, aki szerint olyan elképesztő állapotok uralkodnak ma a magyar oktatásban, hogy a pedagógusok már annak is örülnek, ha „csak” egy hetes csúszásról van szó.

Erre az időszakra a pécsi diákok rendkívüli szünetet kaptak, az iskola ez idő alatt csak ügyeletet lát el, ha valaki ezt kérvényezi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top