Aktuális

Börtönbe záratná Mark Zuckerberget egy amerikai szenátor

Ron Wyden szerint a Facebook alapítója hazudott az amerikai embereknek arról, hogyan kezelik a személyes adataikat.

Ron Wyden, Oregon demokrata párti szenátora egy interjúban börtönnel fenyegette meg a Facebook alapítóját – írja a CNBC híre alapján az Index. A politikus azt mondta, Mark Zuckerberg hazudott az amerikaiaknak a közösségi oldal személyes adatokkal kapcsolatos adatvédelmi gyakorlatáról.

Fotó: Getty Images

„Mark Zuckerberg újra és újra hazudott az amerikai állampolgároknak a személyiségi jogaik [kezeléséről]. Úgy gondolom, hogy őt személyesen kellene felelőssé tenni, amibe minden beletartozhat, a pénzbüntetéstől akár – és szeretném ezt aláhúzni – a börtönbüntetésig. Azért, mert sok embernek okozott kárt. Egyébként pedig van precedens erre: a pénzügyi szolgáltatások területén, ha egy vezérigazgató hazudik a pénzügyi helyzetről, akkor őt személyesen is felelősségre lehet vonni” – idézi a Wilamette Week a szenátort. A lap az interjúhoz kapcsolódó szerkesztőségi jegyzetben hozzáteszi: jogi szakértők szerint Zuckerberg felelősségre vonására kicsi az esély, nem kell a börtön miatt aggódnia.

Wyden nem először foglalkozik a személyes adatok védelmével. Tavaly egy törvényjavaslatot is benyújtott a házhoz, amely az amerikai kereskedelmi hatóság (FTC) jogköreit bővítené, hogy a jelenleginél határozottabban léphessenek fel a felhasználók személyes adataival visszaélő techvállalatok ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top