Aktuális

Elpusztult a világ leghíresebb tehene

A szarvasmarha nyolc évvel ezelőtt lett világhírű.

Egy németországi állatmenhelyen elpusztult Yvonne, a tehén, amely nyolc éve világhírűvé vált azáltal, hogy megszökött az emberek fogságából, és hónapokon át sikeresen bujkált üldözői elől a bajorországi erdőkben.    

A 14 éves állat életéért két napon át küzdöttek a gondozók és az állatorvosok, ám végül fájó szívvel el kellett engedniük – közölte kedden a szökevényt befogadó állatmenhely, a deggendorfi Gut Aiderbichl. A menhely szerint Yvonne valószínűleg „rámászott” egy másik szarvasmarhára, és dulakodás közben súlyosan megsérült a medencéje, a tehenet el kellett altatni.

„Yvonne-nal a menhely egyik legkiemelkedőbb négylábú személyisége távozott az élők sorából” – írta nekrológjában a deggendorfi intézmény, hangsúlyozva, hogy az állat egyedülállóan erős, karakteres egyéniség, fajának lenyűgöző képviselője volt.

Yvonne tehén

Yvonne (AFP/Europress)

Yvonne, eredeti nevén Angie, 2011 tavaszán szökött meg, amikor az ausztriai Karintiából egy bajorországi gazdához került. Bevette magát az erdőbe, és hetekig békésen megvolt a vadon élő állatok közt, ám egy napon majdnem egy rendőrautónak szaladt. Ekkor figyeltek fel rá, veszélyesnek minősítették, és elrendelték a kilövését.

A szökevény azonban hónapokon át sikeresen kijátszotta az elejtésére, elfogására tett legrafináltabb kísérleteket, és ügyességével, bátorságával maga mellé állította a közvéleményt, híre Amerikába és Indiába is eljutott, utóbbi helyen, ahol szentként tisztelik a marhákat, menedéket ajánlottak fel neki.

Yvonne-t végül a Gut Aiderbichl állatmenhely szakembereinek sikerült befogniuk altatólövedékek segítségével, és a tehenet, amely előbb-utóbb a vágóhídon végezte volna, a deggendorfi menhely fogadta be, ahol csaknem napra pontosan nyolc évvel a 2011. szeptember 2-i befogása után altatták el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top