Aktuális

Itt állítanak emléket Rejtő Jenőnek Budán

53 botlatókövet helyeznek el 10 magyar településen szeptember 12. és 16. között.

A kezdeményezés Gunter Demnig német képzőművész nevéhez fűződik, aki szeptember 12-én Salgótarjánba érkezik. Az ezt követő napokban civilek és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szervezésében 10 településen csaknem 100 botlatókövet helyeznek el – írja a Kibic nyomán a 24.hu.

Az esemény kiemelkedő állomása lesz szeptember 13-án 18 órakor Rejtő Jenő egykori munkaszolgálatos emlékkövének elhelyezése a II. kerület Bimbó út 3. sz. ház előtt. A rendezvényen a német művészt Magyar Arany Érdemkereszttel tüntetik ki.

Budapest, 2012. szeptember 28.
Gunter Demnig német szobrász, a holokauszt áldozatainak emléket állító botlatókövek művészeti projekt kitalálója botlatóköveket helyez el a budapesti Aulich utcában 2012. szeptember 28-án.
MTI Fotó: Kallos Bea

A botlatókő egy 10×10 centiméteres bronztábla, melybe az áldozat nevét, születési dátumát, illetve a halálozásának helye és idejét vésik. A képzőművész ezeket az áldozat utolsó – még szabad akaratából választott – lakhelye előtt illeszti a járdába.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top