Aktuális

17 év után bukott le a besztercebányai férjgyilkos

A besztercebányai nő két férfival együtt tervelte ki férje megölését. A csontokat idén találta meg a rendőrség.

2002 decemberére visszanyúló gyilkosság ügy végére járt a szlovák rendőrség. Akkor veszett nyoma a német Steve K.-nak, aki a feleségével együtt Besztercebányán élt. A férfi csontjait idén májusban találták meg egy erdőben. A gyilkosság elkövetésével a feleségét, Katarína S.-t, és további két férfit, Marek S.-t és Herbert P.-t gyanúsították meg – írja rendőrségi értesülések alapján a Parameter.sk.

Fotó: Pixabay

A rendőrség szerint nézeteltérés alakult ki a házastársak között, a feleség ezért a másik két gyanúsítottal kitervelte Steve K. megölését, néhány nappal karácsony előtt. A német férjet előbb italba kevert gyógyszerekkel elkábították, majd megverték és egy lepedőbe csavarták. A férfit berakták az autóba, és egy erdőbe vitték. Az úton többször megütötték, az erdőben pedig addig verték, amíg nem mozdult többé, majd elvágták a torkát. A haldokló férfit ágakkal takarták le, majd a gyilkosok távoztak a tetthelyről. 2003-ban aztán visszatértek, és a holttest maradványait máshová vitték.

Idén a rendőrség megállapította, hogy májusban a 17 éve eltűnt német férfi csontjait találták meg. Amennyiben a gyanúsítottak bűnössége beigazolódik, akár 12-től 15 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top