Aktuális

Eladta ikreit, hogy okostelefont tudjon venni magának

A kínai anyuka azt mondja, nem volt más választása.

65 ezer jüant, átszámolva 2,8 millió forintot kapott ikerfiaiért az a kínai nő, akit a napokban tartóztattak le Csöcsiang tartományban. A Shanghaiist című angol nyelvű kínai lap beszámolója szerint a nő az ikreket pár héttel a születésük után adta el két különböző családnak: egyikükért 45 ezer jüant, a másik babáért 20 ezer jüant fizettek.

A gyerekek anyja, Ma, akinek vezetéknevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok, azzal védekezett, hogy nem volt más választása, mint hogy túladjon gyermekein. Mint mondta, a szülei sosem támogatták őt, ám anyagilag azután került teljes mértékben padlóra, hogy a gyerekek apja elhagyta őket.

A nő az ikrekért kapott 65 ezer jüanból törlesztette a hitelkártya-tartozásait, és vett magának egy új okostelefont. Az eset egyébként még tavaly szeptemberben történt; és most is csak azért jutott a rendőrség tudomására, mert egy másik ügy miatt épp Ma szülővárosában nyomoztak. A hatóság egyébként nem csak Mát, de a gyerekek apját is őrizetbe vette, a két picit – akiket egy másik tartományban találtak meg – Ma szüleinél helyezték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top