Aktuális

Fifikás módszerekkel lopott közel egymilliót turistáktól két férfi Budapesten

A rendőrök már elfogták az elkövetőket.

Egy 29 és egy 42 éves román férfi 2019. szeptember 4. és szeptember 20. között négy külföldi állampolgár pénzét, illetve pénztárcáját lopta el Budapesten – írja a Police.hu.

A két férfi a Lánchídnál különböző módszerekkel elterelte a turisták figyelmét, például azzal, hogy fényképezzék le őket, vagy csak belekapaszkodtak az emberekbe, így észrevétlenül kivették a zsebükből a pénztárcájukat. Az elkövetők a négy bűncselekménnyel közel egymillió forint értékben loptak pénztárcát, pénzt és valutát.

A rendőrök a két férfit 2019. szeptember 20-án este a Lánchídnál tetten érték, és elfogták. A belvárosi nyomozók a román állampolgárokat négy rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az egyik férfi letartóztatását 2019. szeptember 23-án elrendelte a bíróság, a másik férfi szabadlábon védekezik.

(Kiemelt kép: Profimédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top