Aktuális

Magyar kutya lett a romkutatás világbajnoka

Tíz kutya képviselte hazánkat a mentőkutya-világbajnokságon.

Huszonnégy ország ötvenkilenc csapata mérte össze tudását szeptember 16–22. között a franciaországi Villejust-ben tartott 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon, amelynek romkutatás versenyszámában a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben versenyző Belényi Beatrix és hatéves malinois-ja, Zen a dobogó legfelső fokára állhatott fel – olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon.

Magyarországot tíz kutya és vezetője képviselte a világbajnokságon, ám csak kilenc állt rajthoz, mert az egyik kutya megsérült, így gazdájával visszaléptek a versenytől. A hazai csapat tagjai rom- és területkutatás versenyszámban indultak, illetve valamennyien teljesítették az engedelmességet, fegyelmezettséget, ügyességet tesztelő pályát.

A honlap beszámolója szerint a körülmények nem könnyítették meg az összesen több mint száz versenyző dolgát: a viharos időjárás mellett a kutatásra váró erdős terület nagysága, illetve a romterület nehézsége is komoly feladat elé állította a versenyzőket – ahogy az egy valós katasztrófa esetén egyébként is lenne.

(via)

Kiemelt kép: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top