Aktuális

Összeomolhat a posta

Hatalmas a munkaerőhiány, Rajkán már nem is viszik ki a leveleket a kézbesítők.

Egyre súlyosabb a munkaerőhiány a Magyar Postánál, Rajkán már nem is viszik ki a leveleket, ezért az emberek kénytelenek maguk bemenni a küldeményekért a helyi postahivatalba – írja a Kisalföld.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton)

A lap szerint a gondot az okozza, hogy az elmúlt években megduplázódott a falu lélekszáma, ráadásul a hatezer lakóra jutó két kézbesítőből az egyik hetekkel ezelőtt kiesett a munkából. A hírek szerint a posta folyamatos toborzással próbálja betölteni az üres állásokat.

„Ötéves korom óta Rajkán élek, de ilyenre nem emlékszem” – mondta a lapnak Kucsera Józsefné, aki szerint az egész falu amiatt zúgolódik, hogy sok helyen már nem jutnak el hozzájuk a levelek, küldemények.

Kiss Vince polgármester az áldatlan állapotok miatt a postának, az illetékes miniszternek, az országgyűlési képviselőjüknek és a megyei kormánymegbízottnak is írt már. „Előfordul, hogy hét közben hosszabb-rövidebb időre bezár a postahivatal, s az ott dolgozók is segítenek az elmaradt levelek kihordásában. Rajkán már a cégek és intézmények működését is veszélyezteti ez az állapot” — hangsúlyozta a polgármester.

A helyi postahivatal előtt sokszor az utcán áll a sor, volt, aki már a szomszédos Dunakilitire vagy Bezenyére ugrott inkább át, amikor csekket akart feladni. „A Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálása zökkenőmentesen történjen, azonban vannak olyan területek, illetve szakmakörök, amelyeket jobban sújt a munkaerőhiány. A posta folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni” – reagált az állami társaság a Kisalföld kérdésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top