Aktuális

Öngyilkossággal fenyegetőzött, majd megölte magát egy férfi a miskolci kórházban

Nem vették komolyan, amikor azt mondta, meg akarja ölni magát.

Öngyilkos lett egy 28 éves férfi a múlt héten a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház detoxikáló részlegén. Az Index úgy tudja, a férfi már a sürgősségi osztályon öngyilkossággal fenyegetőzött, ám nem vették komolyan. Áttolták a detoxikálóba, ahol nem sokkal később megölte magát.

A kórház a portál megkeresésére nem közölt információkat a történtekkel kapcsolatban.

A rendőrség viszont úgy tájákoztatta a lapot, hogy a bekövetkezett rendkívüli haláleset miatt a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján folytat eljárást. 

Zacher Gábor igazságügyi orvosszakértő a portálnak úgy nyilatkozott, nincs módszer arra, hogy az ilyen eseteket kiszűrjék, ám ha a beteg öngyilkossággal fenyegetőzik, az mindenképpen ráutaló magatartás és figyelmezetés az orvosnak, hogy jobban oda kell rá figyelni.

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top