Aktuális

Svájcba vihetik a Hableány kártérítési perét

Az elhunyt kapitány és családja ügyvédje szerint a szűkmarkú hazai bírói gyakorlat miatt gondolkoznak ezen.
hajóbaleset hableány

Mi is megírtuk, hogy visszaállították azokat az üzeneteket, amelyeket a Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. küldött, majd törölt a telefonjáról a Hableány hajó tragédiájának másnapján.

„Nem láttam. Nem vettem észre. Lehet, hogy megütöttem, összeütköztem vele. Folyik a tisztázás, lehet, hogy az eredmény az lesz, hogy az én hibám” – egyebek mellett ezt írta egy rokonának az ukrán hajóskapitány.

A Hableány elhunyt kapitányának és családjának ügyvédje ezek az üzenetek „egy beismerő vallomással érnek fel”. Gulyás Krisztián az ATV Spirit című műsorában azt mondta, a szakértői anyag azt is tisztázta, hogy jó volt a Hableány kapitányának kilátása, semmi sem befolyásolta őt.

Az ügyvéd szerint minden lehetséges szakértői irányvonal lefutott már, azt nem tudni, a nyomozóhatóság tervez-e mást is. Lassan a polgári jogi részére koncentrálnak az ügynek, mert ennek szerinte nem sok büntetőjogi része van.

Továbbra is azon gondolkodnak, hogy Svájcban kezdik meg a polgári pert, mert a magyar bírói joggyakorlat annyira szűkmarkú ilyen esetekben, mintha a bírónak a saját fizetéséből kellene kifizetnie a kártérítést.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top