Aktuális

„Nem tüntettem el a feleségemet” – exkluzív interjút adott a darnózseli hentes

Az utóbbi években hatalmas vihart kavart annak a darnózseli hentesként elhíresült férfinak az ügye, akit azzal vádolnak, hogy 2014-ben hidegvérrel megölte a feleségét. Az ítélet egyelőre nem jogerős, és most kivételesen a vádlott is megszólalt, aki továbbra is állítja, hogy ártatlan.

2014 óta húzódik a darnózseli hentesként emlegetett Nagy János ügye, aki a vádak szerint felesége holttestét a vidéki családi házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, ledarálta, maradványait az udvari füstölőben elégette, majd az udvaron szétszórta. Nagy Jánost eddig kétszer felmentették, a Győri Ítélőtábla harmadszorra végül október végén hét év börtönbüntetést szabott ki rá, ám nem emberölésért, hanem könnyű testi sértésért; az ítélet egyelőre nem jogerős. Nagy János eddig 29 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, azóta szabadlábon védekezik; most sem tartóztatták le az október 29-én meghozott ítélet után.

Miután meggyanúsították a felesége, Judit meggyilkolásával, a férfi mindössze egyszer, még az ügy legelején tett vallomást, azóta ügyvédje tanácsát követve egyszer sem szólalt meg nyilvánosan, még a tárgyalóteremben sem – most azonban az RTL Klub Házon kívül című műsorának egy exkluzív interjúban előadta saját álláspontját. A stáb riporterei rajta kívül most az áldozat családtagjait is megszólaltatták, hogy a közvélemény ugyanúgy megismerhesse mindkét fél álláspontját.

„A feleségem szerelmes lett”

A riportból többek közt kiderült, hogy Nagy János jelenleg egy fuvarozó cégnél dolgozik, és a fiával él; a lánya már a fővárosban költözött, ott tanul, és mellette dolgozik. A történtek ellenére elmondása szerint nagyon jó a viszonya mindkét gyermekével, állítja, ők nem hiszik el, hogy megölte az édesanyjukat, akiről a halála óta otthon nagyon keveset beszélnek. Judittal egyébként nagy szerelem volt az övék, de a férfi azt mondja: „tisztázni kell, hogy a házasságunk mitől romlott meg, a feleségem szerelmes lett”.

A szembesítésre, hogy a vádirat szerint korábban bántalmazta a feleségét hosszan futó gyermekelhelyezési perük során, amiért el is ítélték, Nagy János a riportban szintén védekezéssel reagált. Szerinte az erőszak annyiban merült ki, hogy egyszer megfogta az asszony vállát, „amikor cirkuszolt, és megráztam, hogy »mikor térsz már észhez«. És akkor szakadt a blúz, leszakadtak a gombok.” A férfi azt is kijelentette, hogy nem ő „tüntette el” a feleségét, ahogy a maradványait sem, majd ezt hosszan részletezte, és meg is mutatta, hogy az udvarukon lévő füstölő hogyan működik valójában, és szerinte miért nem krematórium.

Nagy János ezek után azt a pincét is bemutatta, ahol – bár az asszony DNS-ét nem találták meg – az ügyészség szerint feldolgozhatta felesége holttestét. „Vegyük a földarabolást. Ez most morbid dolog, de jó hentes vagyok, ez a szakmám. […] Úgy lehetetlen nyomokat eltüntetni, hogy abból ne maradjon […]. Nem tüntettem el a feleségemet sem, a maradványait sem” – jelentette ki Nagy János.

A férfi azt is elmondta, hogy a felesége halála óta egyáltalán nem készített húsipari terméket, mert mint mondja, az ügyben „olyan szinten le lett járatva”, hogy többé nem lenne az a vásárló, aki elfogadna tőle húsipari terméket. Ettől függetlenül marad a Győr környéki Darnózseli lakosa, úgy véli, nincs oka megfutamodni. „Én úgy érzem, hogy senkit nem bántottam, senkinek nem ártottam, megadom a tiszteletet mindenkinek” – tette hozzá végül a hentes.

Már a csomagtartóban volt

Ehhez képest a 40 éves korában elhunyt nő bátyjának, Kovács Szilárdnak meggyőződése, hogy Juditot a férje ölte meg egy elmérgesedett válóper kellős közepén. „50 Ft-os nagyságú helyen kitépte a haját, megverte, zúzódások lettek rajta, erről ugye látlelet és feljelentés is született” – mesélte Judit testvére, aki szerint nem ez volt az egyetlen bántalmazás, amit a gyógytornászként dolgozó Judit a férjétől egyre elmérgesedő válóperük során elszenvedett.

A riportban megszólalt a családot képviselő Gál András ügyvéd is (aki egyébként a lúgos orvos elleni perben Renner Erikát is képviseli). Ő arról beszélt, hogy a telefonjaik cellainformációi alapján kétségtelen, hogy a házhoz azon az estén a vádlott és a sértett együtt, egy autóban érkezett, hiába állítja Nagy János, hogy ő akkor a nővérénél volt. „Az autó csomagtartójában megtalálják a sértett DNS-ét, illetve amikor megérkezik, a fia fogadja, de nem szállt ki az autóból az anyukája, mert ő a csomagtartóban van ebben a pillanatban. […] Az autó este betolat a vádlott udvarának a füstölőjére a füvön, ahová soha nem tolatott be. Egy tanúvallomás szerint látja egy tanú, hogy kiemel valamit a csomagtartóból, és a földön húzva egy nagyon nehéz tárgyat becipel a füstölőbe” – rekonstruálta az ügyvéd az eseményeket.

Kovács Szilárd ehhez még azt is hozzátette: a tanú látta, ahogy a vádlott egy nagy fekete zsákból kiszór valamit a magas fűbe. Később itt, ezen a zseli réten találták meg a rendőrök az emberi maradványokat, melyekről a vizsgálatok bebizonyították, hogy Judithoz tartoznak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top