Aktuális

Javítóintézetbe küldenék a brutális nádudvari tinilányokat

A két fiatalkorú lány egy szintén tizenéves társát bántalmazta.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, idén február végén egy 15 és egy 17 éves tinilány brutálisan bántalmazott egy 16 esztendős lányt Nádudvaron. A fiatalok többször megütötték, megrúgták társukat, trágár szavakkal illették, majd felszólították arra, hogy mindkettőjük cipőjét puszilja meg. A vérző orrú lányt kutyának nevezték, és önmagát megalázó kijelentések megtételére kényszerítették. Mindezt ráadásul videóra is vették, és később feltöltötték az internetre.

A sértett a bántalmazás során el akart menni a helyszínről, azonban a vádlottak ezt nem hagyták, megfenyegették, hogy ha el mer menni, még jobban megverik. A lány segélykérését végül egy járókelő észlelte, aki telefonon értesítette a rendőrséget, közben a két bántalmazó távozott a helyszínről.

A fiatalabb vádlott 2019. augusztus végén újabb bántalmazást követett el. Ismerőseivel Nádudvaron az egyik általános iskola udvarán tartózkodott. Az udvar mellett az utcán elhaladt mellettük egy erősen ittas állapotban lévő 65 éves férfi, aki kerékpárját tolta. A lány belekötött, odament hozzá, kiabált és szitkozódott, majd az arcán megütötte, közben a társaságában lévő fiatalkorú fiú mindvégig biztatta. Ennek hatására a lány az ütéstől földre esett férfit két alkalommal megrúgta, a fejre mért rúgás miatt a sértett elveszítette az eszméletét. A lány olyan erővel rúgta meg a sértettet, hogy a cipője elszakadt. A helyszínen tartózkodó ismerősük mobiltelefonjával rögzítette a bántalmazást, majd ismeretlen személy feltette az internetre ezt a videót is.

bántlmazás nádudvar

Ujjlenyomatot vesznek a rendőrségen az egyik gyanúsítottól (Fotó: Police.hu)

A bántalmazott lánynak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, az idős férfi látható sérülést nem szenvedett. A sértetteket ért erőbehatás nagyságára és a sérült testtájékra figyelemmel a vádlottak szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő fiatalkorú lányokkal szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, kényszerítés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, a fiatalabb lányt biztató fiatalkorú fiúval szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában a fiatalkorú lányokkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére, a fiatalkorú fiúval szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a bíróság előkészítő ülésén a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top