Aktuális

A felismerhetetlenségig összeverte volt barátnőjét, mégis elengedték mert „bűnbánó magatartást tanúsított”

A miskolci nő a Facebookon osztotta meg borzalmas történetét. Azt mondja, saját katonatársai szedték le róla a támadóját.

Sokkoló fotókat tett közzé a Facebookon saját felismerhetetlenségig összevert arcáról egy miskolci nő – írja az Index. Orosz Bernadett állítja, volt barátja verte meg múlt szombaton; „Ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el” – fogalmazott kihallgatása után az ügyben eljáró nyomozó. A tettest meghallgatása után mégis elengedték, Bernadett szerint a rendőrök azzal indokolták a szabadon bocsátását, hogy „bűnbánó magatartást tanúsított”.

Többször is bántalmazta

A hatgyerekes Bernadett és volt barátja, K. István tavaly októberben ismerkedett meg egymással. A nő Miskolcon, a férfi – a nő elmondása szerint egy nyugalmazott katonai alezredes – Sárospatakon élt, igazi „se veled, se nélküled kapcsolat” volt az övék. K. István először idén júniusban, egy családi rendezvényen esett neki a párjának.

„Akkor beleverte a fejemet a falba. De úgy voltam vele, hogy sokat ivott, lecsillapodik, és minden rendben lesz, de miután hazaértünk, folytatta” – állítja Bernadett.

A szomszédok ki is hívták a rendőröket, de a nő nem tett feljelentést, és akkor sem kért segítséget, amikor augusztus 9-én a férfi újra bántalmazta. „Lebukott, hogy van barátnője, ezért letiltottam mindenhonnan, meg akartam vele szakítani a kapcsolatot” – állítja.

A férfi pofozni kezdte, aztán megfenyegette, hogy a házban lévő „életlen szamurájkarddal” elvágja a torkát. „Sírtam és kértem, hogy ne ébressze fel a kicsiket” – emlékezett vissza Bernadett. Később egy orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a veréstől beszakadt a dobhártyája, de a bántalmazásból ezután sem lett rendőrségi ügy. „A rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem, én fogok pórul járni. Önámítás. Úgy gondoltam, hogy jobb egy barát, mint egy ellenség” – magyarázta a nő.

Hiába kért védelmet

A legutóbbi, minden eddiginél brutálisabb bántalmazás múlt szombaton, egy bujáki szállodai szobában történt. K. azt hitte, a nő vacsora után azért vonult vissza a szobájába, hogy nyugodtan beszélhessen valaki mással telefonon. „Lefogta a kezemet, tépte a hajamat, próbáltam az arcomat védeni. Azt mondta, ha sikítok, nagyobbat kapok! Próbáltam felsorolni, hogy miért ne öljön meg” – mondta Bernadett.

A bántalmazott nő sokáig hiába kiabált segítségért, a recepciós csak később hallotta meg a segélykiáltásait. Bernadett elmondása szerint azért menekülhetett meg, mert a férfi katonatársai rájuk törték. A nőt kórházba szállították, a szálloda pedig hivatalból feljelentést tett.

A lapnak a rendőrség megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, arra azonban nem válaszoltak, hogy őrizetbe vettek-e bárkit. Orosz Bernadett elmondása szerint a szombati eset után távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították. „Nem vagyunk élettársak, nincs közös lakcímünk, de még csak nem is élünk egy városban, ezért nem segíthetnek” – mondta erről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top