Aktuális

Zaklatási botrány a Katonában: elmaradnak a Gothár rendezte Hóhérok előadásai

A szexuális zaklatási botrányból politikai ügy lett, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint súlyos bűncselekményekről van szó, amit „egy éve eltussolnak”.

A Katona József Színház közleményben értesítette a közönséget, hogy elmaradnak a Gothár Péter rendezte Hóhérok már meghirdetett előadásai – vette észre az ATV.hu.

Budapest, 2011. március 12. 
Gothár Péter rendező, Fekete Gyula–Papp András: Excelsior! – Liszt Ferenc mennybemenetele című operájának próbáján (Fotó: MTI / Kollányi Péter)

„A Katona József Színház értesíti közönségét, hogy a Hóhérok már meghirdetett előadásai elmaradnak. A november 24. vasárnapi jegyek november 30-ig visszaválthatók. A december 6. pénteki és január 13. hétfői jegyek december 12-ig visszaválthatók. Azoknak a nézőinknek, akik online vásárolták jegyüket, visszautaljuk az összeget” – írta Facebook-oldalán a színház.

Ahogy arról az nlc is beszámolt, miután a színház hétfőn közleményben tudatta, hogy „egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett”, a nemzetközi hírű rendező kedden maga állt a nyilvánosság elé azzal, hogy róla van szó: egy éve „erkölcsileg elfogadhatatlan módon” közeledett a színházban egyik munkatársnőjéhez. „Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle. Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam” – írta.

Az ügyben időközben a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólalt. Gulyás Gergely az Index híre szerint a csütörtöki kormányinfón azt mondta, súlyos bűncselekményről van szó, amit ki kell vizsgálni. A miniszter szerint nem először tapasztalják, hogy „egy éve eltussolnak egy ilyen ügyet”. Szerinte Gothár minden állami kitüntetésre méltatlanná vált, de abban azért óvatosabb lenne, hogy a Kossuth-díjas rendező korábban odaítélt díjait visszavonják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top