Aktuális

Bekiabáló tette tönkre a világhírű művész koncertjét a Zeneakadémián

Mahan Esfahani iráni-amerikai csemballóművésznek a Zeneakadémián tartott szólókoncertjét zavarta meg egy dühös bekiabáló.

A 24.hu beszámolója szerint az incidens akkor következett be, amikor a világhírű csembalóművész, Mahan Esfahani szerda esti zeneakadémiás koncertje folyamán Henry Cowell amerikai zeneszerzőről beszélt, akit homoszexualitása miatt zártak börtönbe a harmincas években. Majd a művész hozzátette, a most következő korált tekinthetjük egyfajta tiltakozásnak is a hagyományos korálokkal szemben. Ekkor állt föl a nézőtéren egy amerikai férfi, és kezdett angolul kiabálni a művésszel, mert szerinte kijelentésével megsértette a keresztény embereket. 

A többi néző ezen felháborodott, majd a férfi a művészt szidva, dühösen távozott a teremből. Mahan Esfahani a koncert után közzétett Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy ez már a második eset az elmúlt három évből, és ez is csak azt bizonyítja, fontos, hogy ma is tegyünk a társadalom nyitottságáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top