Aktuális

Winter Is Coming: Komoly bírságokra számíthatnak az autósok

Már egy párás szélvédőért büntethet a rendőr, a havas ablaknak pedig még súlyosabb következménye lehet.

Nyakunkon a hideg és az igazi téli rossz idő, ilyenkor sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak egy sávban takarítják le a jeget az autó ablakáról, hogy kilássanak. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni vele, hogy ez nemcsak balesetveszélyes, hanem hivatalosan szabálysértésnek is minősül. A párás szélvédőért is ugyanúgy büntethetnek, mert a KRESZ szerint aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

Ha megállít a rendőr, a havas szélvédő legfeljebb szabálysértés, viszont ha balesetet okozunk és az is közrejátszott abban, hogy ez bekövetkezett, hogy nem takarítottuk le megfelelően a szélvédőnket, akkor ez súlyos gondatlanságnak minősül, adott esetben még büntetőeljárás is indulhat ellenünk – figyelmeztet az Inforádió.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top