Aktuális

Több ezer munkatárs cserélődik a Magyar Postánál

Hatalmas a jövés-menés a társaságnál, éves szinten 20 százalékos a fluktuáció.

A Magyar Posta kiemelt logisztikai csomagkézbesítőket és kiemelt gépjárműkezelőket keres bruttó 370 ezer, illetve 450 ezer forintos bérért, ami mellé plusz juttatások is járnak. A két pozícióra 165 ember vesznek fel – írja a HR Portal.

Ezek a fizetések magasnak számítanak a több mint 28 ezer főt foglalkoztató társaságnál, jelenleg ugyanis 305 ezer forint a postai dolgozók átlagbére havonta. Igaz, a posta szerint a két munkakörben nagyfokú rugalmasságot várnak el.

A Postás Szakszervezet szerint a bérfeszültség és a bérezés a legérzékenyebb terület a postánál, például hogy a régi dolgozók fizetése is felzárkózzon az új munkatársak béréhez. Ezért a szakszervezet szeretné, hogy egy lojalitási szorzóval ismerjék el a régóta a cégnél lévők munkáját.

A fizetések rendezésére azért is szükség van, mert magas a munkerő-elvándorlás: idén az év első kilenc hónapjában 20 százalék fölötti volt a fluktuáció, ami megegyezik a tavalyi aránnyal. Ezt azt jelenti, hogy évente nagyjából 6000 ember munkavállaló jön-megy a Magyar Posta rendszerében.

A cég úgy látja, hogy a fizetés csak egy dolog a dolgozók megtartásában, fontos a „munkavállalói élmény” magasabb szintre emelése is.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top